Okul Kurallarımız

Sayın Velimiz,

Özel Mavi Düşler Anaokulu, çocuğun sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetişebilmesi için gerekli ortamı sağlamak için kurulmuştur.

Çocuklarımızın yaşamında okul ve ailenin işbirliğinin önemi kaçınılmazdır.

Çocuklarımızın hayata ve temel eğitime daha güvenli başlayabilmeleri için Okul – Aile işbirliği içersinde hatırlattığımız esaslara ve karşılıklı anlaşmazlıklara yol açmamak için ilişik sözleşmeye özenle uyacağınıza inanıyoruz.

GENEL ESASLAR

• Özel Mavi Düşler Anaokulu 3-6 yaş grubu çocuklarına okul öncesi eğitimi vermektedir.
  • Okulumuzun Eğitim Yılı 3 Eylül 2018 – 17 Haziran 2019 dönemini kapsamaktadır. Resmi ve Dini Bayramlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün çalışma takvimi esas alınır.
  • Yarıyıl tatilinde okulumu açıktır.
  • Okulumuz Saat:30–18.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Zorunlu olmayan hallerde saatlere titizlikle uyulması gerekmektedir.
  • Çocuklarımız yaşlarına göre gruplandırılarak eğitim alırlar. Gruplardan okulumuzda grup lideri öğretmenler ve okul yönetimi sorumludur.
  • Saat 30’da sabah kahvaltısı, 12.00–13.00 arası öğle yemeği ve 15.30’da ikindi kahvaltısı verilir. Sabah saatlerinde okula gelişlerde kahvaltı edecek çocukların bu saati aşmamalarına özen gösterilmesi gerekmektedir
  • Öğrenci servisleri ekonomik olarak bağımsız, ancak okulun eşgüdüm ve sorumluluğu altında çalışırlar.
  • Öğrenciler anne ve babalarının dışında sadece okula bildirilmiş kişilere teslim edilir. Çocuğunuzun sizin dışında biri tarafından alınması halinde bilgi verilmesi gerekmektedir.
  • Öğrencinin üzerine bulunan kıymetli eşyalardan ( kolye, yüzük vb. ) ve oyuncak günlerinin dışında getirilen şahsi oyuncakların kaybolmasından okul idaresi sorumlu değildir. Çorcuklarımıza zarar verebilecek aksesuarların (ucu sivri toka, taç vb.)okulda kullanılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Sene içinde çocukların geçirdiği bulaşıcı hastalıkların bilgileri sizlere okul idaresince yazılı olarak ulaştırılacaktır. Bulaşıcı hastalıkların doktor teşhisinden sonra okul idaresine bildirilmesi ve öğrencilerin hastalık sonrasında doktor raporu ile okula dönmesinin sağlanmasına özen gösterilmelidir.
  • Hasta çocukların evde dinlendirilmeleri diğer öğrencilerimizden sağlığı açısından önemlidir. Bilinmelidir ki sadece ateş bile birçok rahatsızlığın ön belirtisidir. Bu konuda sorumluluk ve hassasiyet göstermenizi önemle rica ederiz.
  • MEB yönetmeliği gereği çocuklara okulda ilaç verilememektedir. Okula ilaç gönderilmemesi rica olunur.
  • Eğitim döneminde her ay sizlere gönderilen eğitim programlarını özenle okumanızı, çocuklarımızın programdan yeterince ve gereğince yararlanabilmesi için eğitmenlerimize desteğinizi sürdürmenizi, çocuğunuzun okula gününde ve düzenli gelmesini sağlamanızı rica ederiz.
  • Eğitim dönemi içerisinde yapılacak veli toplantılarına ve seminerlere katılıma özen göstermeniz gerekmektedir. Bu toplantıların dışında istek ve soruları olan velilerimiz randevu alarak görüşmelerini sağlamaları gerekmektedir.
  • Kayıt esnasında kayıt formlarını dikkatle, eksiksiz ve açık olarak doldurmanız, bilgileri tam olarak vermeniz, çocuklarınızın sağlığı ve güvenliği açısından önemli olup, değişen telefon numaralarınızı ve adreslerinizi anında okul yönetimine bildirmeniz durumunda özellikle acil durumlarda sizlere ulaşmamız kolaylaşacaktır.
  • Kayıt esnasında Kesin Kayıt Formunu, Acil Durum Başvuru Formunu ve yönetmelik gereği Veli Okul Sözleşmesini doldurmanız gerekmektedir.
  • Okuldan çeşitli nedenler ile ayrılacak çocuklarımız ile ilgili bir ay önceden okul yönetimine bilgi verilmesi gerekmektedir.
  • Çocuklarımızın okula devamı esastır. Çeşitli nedenler ile okula ara veren çocukların o ay ki okul ücretleri tam olarak ödenir. Çocukların çeşitli nedenler ile (hastalık, tatil vb.)okula devamsızlıkları ücretten kesilmez. Çocuk bir gün dahi okula gelse aylık ücret geçerlidir.(MEB Ücret Tespit ve Tahsil Yönetmeliği)
  • Okul ücretlerinin her ayın 1 -5 tarihleri arasında elden veya banka yolu ile tahsil edilmesi işleyiş açsından önemlidir.
  • Okul ücretlerinin çocuk ya da servisle yollanmaması öğretmene teslim edilmemesi rica olunur.
  • Site içinde park etme ve hız limitlerine güvenlik nedeni ile dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Çocuklarımızın yıl içinde kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ücreti olan 800 T.L. nin 28 Eylül 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.
  • Okulumuzun facebook adresi “Mavi Düşler” dir. Çocuklarımızın etkinliklerde çekilen fotoğrafları sayfamızda yayınlanmaktadır.
  • Resmi web sayfamız ”mavidusleranaokulu.k12.tr” dir.Resmi sayfamızı ziyaret edebilir “Veli Özel” linkinden aylık etkinlik,menü vb. bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Veli Özel için giriş şifreniz küçük harfle “mavi2016”dır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

• Çocuk-anne-baba kimlik fotokopisi
  • Yerleşim belgesi
  • Aşı kâğıdı
  • Üç adet resim
  • Anne, baba ve çocuğun teslimi istenilen 3. kişiye ait birer adet resim

Okul kayıt formunda ailenin beyan ettiği tüm bilgilerin doğruluğu esas alınır.

Saygılarımla,

Şengül ERGİN